Segedínské kotlety

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Václava Pacha z Pivovarského dvora v Plzni-Černicích

Suroviny:

4 kotlety s kostí
2 větší cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sádla
sůl, pepř
lžička sladké papriky
trochu pálivé papriky
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
1 lžička kmínu
750g kysaného zelí
1 lžíce cukru
1 šlehačka

Postup:

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, nakmínujeme a opečeme na rozpáleném sádle po obou stranách. Kotlety vyjmeme a přendáme do pekáčku. Na výpeku z kotlet orestujeme najemno pokrájenou cibuli, pokrájený česnek a papriku sladkou i pálivou. Podlijeme vodou, krátce povaříme a vlijeme na kotlety v pekáčku. Přidáme bobkové listy, nové koření, zbytek kmínu, cukr, najemno překrájené kysané zelí, podlijeme vodou a pečeme v troubě při 150° C asi 1 hodinu. Během pečení kotlety přeléváme výpekem. Po hodině pečení kotlety podlijeme šlehačkou a ještě dopečeme po dobu 15-20 minut.

Příloha: knedlíky, šťouchané brambory, vařený brambor, chléb


autor: šéfkuchař