Smažený kapr se sýrem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

recept paní Mirky

Suroviny:

1 kg porcí kapra (4 – 6 porcí)
2 lžičky citrónové šťávy
cca 100 g hladké mouky
100 g ementálu nebo jiného sýra podobného typu
2 – 3 vejce
cca 4 lžíce mléka
strouhanka
sůl
olej na smažení

Postup:

Očištěné a upravené porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme je v chladu asi 1 hodinu proležet.
Potom je obalíme v mouce, dále ve vejcích, které jsme rozšlehali s mlékem a vmíchali do nich nastrouhaný sýr. Nakonec rybu obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Poznámka: Vaječná směs nemá být příliš řídká, stékala by a sýra by se na rybě udrželo málo.

Celková doba přípravy: 2 hodiny

autor: posluchač