Sobotní kulturní echo

6. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Letní kino na plzeňském Lochotíně uvádí v 21.30 český film režiséra Tomáše Magnuska Jedlíci aneb Sto kilo lásky, snímek, ve kterém nějaké to kilo navíc nehraje vůbec žádnou roli..

Bohatou nabídku mají i oba plzeňské multiplexy. Cinema City i Cinestar nabízí například snímek od tvůrců fenomenální filmové série Piráti z Karibiku. Do hlavní role ve filmu Osamělý jezdec byl znovu obsazen Johnny Depp.

Stejný film bude večer k vidění i v kinech v Sokolově a Chebu. Kino Šumava v Klatovech uvádí od 20 hodin americký film Podfukáři.

Komu se v Klatovech nechce do kina a má rád rockovou muziku, pak může vyrazit do klubu U košile, kde v devět večer začíná koncert skupiny Iron Maiden Revival.

Na hradu Seeberg na Chebsku je k vidění výstava "Výběr z tvorby" Michaely Vaňkové. Autorka, která již na hradě vystavovala v roce 2011 a pro pro velký úspěch se tam její výstava opět vrátila.

Až do příští neděle ještě můžete v jáchymovské Královské mincovně shlédnout výstavu Tajemné podzemí Krušnohoří.

A pozvání platí také do plzeňské galerie Visio Art na Roudné. Výstava s názvem „Rituální předměty Afriky" je unikátní sbírkou soch, masek a dalších artefaktů vyrobených africkým kmenem Baga na přelomu 19. a 20.století. Díla uctívají lovce, matky s dětmi, zvířata i panovníky s jejich doprovody.

Spustit audio

Více z pořadu