Sobotní kulturní echo

27. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Druhým dnem pokračuje v areálu Škodaland v Plzni dvoudenní oslava padesáti let bigbeatu In Pilsen Fest. Od 15 hodin postupně vystoupí Palice, Kečup, Extra Band, Fata Morgana a hosté ze Slovenska - skupina No Name.

V Sušici proběhne slavnostní otevření ostrova Santos. Program pro děti začne v 11 hodin, připraveny budou hlavně divadelní pohádkové hry a také karneval. Odpolední část pro dospělé (od 16:00) nabídne Karavanu Swingers Band a skupinu Frajara Putika, módní přehlídku i procházku po právě otevřeném ostrově.

Do areálu pivovaru ve Chříči platí pozvání na další ročník festivalu Křič-fest. Začne už ve 14 hodin divadelními představeními pro děti, k vidění bude i pivní divadlo pro dospělé. Během dne se otevřou hned čtyři výstavy (ta první s názvem Muzeum každodennosti v 16:15) a hudební blok odstartuje v 18 hodin. Vystoupí například populární Znouzecnost nebo Už jsme doma.

Anenská pouť dnes probíhá na Božím Daru. Na náměstí uvidíte originální expozici mobilního muzea "Včerejší svět" plnou originálních historických vozítek, kočárků a kol. Připravena budou i divadelní představení a koncert bluegrassové kapely. Program nabídne dokonce i místní autobusová zastávka, kde se můžete podívat na dokumentární filmy o Krušných horách a popovídat si s velkým místním znalcem Krušnohoří Petrem Mikšíčkem.

Historický jarmark probíhá po celou sobotu na hradě Seeberg u Františkových Lázní. V programu nechybí kejklíři, historičtí šermíři a divadelní vystoupení.

Jmeniny města slaví v Horažďovicích. V programu zahraje dechovka Otavanka nebo šansoniérka Eva Melicharová, divadelní představení O Šípkové Růžence začíná v půl čtvrté a se svým kytarovým recitálem vystoupí v 17:30 Vojtěch Vrtiška.

A pokud to máte blízko do Železné Rudy, nezapomeňte navštívit probíhající výstavu dokumentující tajnou akci Neptun, kterou v roce 1964 připravila na Šumavě komunistická Státní bezpečnost. Vůbec poprvé jsou v Muzeu Šumavy vystaveny fotografie a supertajné dokumenty z přípravy a průběhu zinscenovaného nálezu beden s údajnými tajnými nacistickými dokumenty, ukrytými na dně Černého jezera.

Spustit audio

Více z pořadu