Sokolovskému domu kultury se vrátí původní podoba

Sokolovská radnice už má dodavatele první etapy rekonstrukce Městského domu kultury. Práce za zhruba 17 milionů korun, které mají vrátit budově původní červenou fasádu, provede podle výsledků výběrového řízení firma ISSO ze Sokolova. Jak řekl sokolovský místostarosta Jaromír Dvořák, město na rekonstrukci získalo dotaci 9 miliónů korun a opravy by měly začít po Hornické pouti, která se koná 10. září.

Dodavatelem stavby bude podle výsledků výběrového řízení firma ISSO ze Sokolova. Neúspěšní zájemci se ještě mohou odvolat, ale pokud by k tomu došlo, odložilo by to začátek prací a město by nestihlo včas vyčerpat dotaci. V tom případě by zřejmě od zakázky odstoupilo.

Městský dům kultury - Sokolov

První část rekonstrukce zahrnuje kompletní výměnu oken za nová dřevěná, novou fasádu a vstupní dveře. Z původního projektu vypadla jen tepelná izolace, která se nelíbila památkářům. Nahradí ji proto izolační omítka. Rekonstrukce Městského domu kultury bude vycházet z původní podoby objektu. Zmizí například mramorové obložení domu, naopak zachována bude plastika v čele domu s hornickou tématikou.

autor: Jiří Brechličuk
Spustit audio