Soutěž Řemeslo má zlaté dno má podpořit zájem dětí o technické obory

21. prosinec 2009
Tento pořad

Přísloví Řemeslo má zlaté dno je stále pravdivé. Ačkoliv českých zlatých ručiček ubývá, stále se cení lidé, kteří jsou šikovní a svou práci dělají s láskou a poctivě. Bohužel stále více dětí chce studovat střední nebo i vysoké školy humanitního směru a neuvědomují si, že pak pro ně bude obtížné najít uplatnění. A proto se plzeňské hejtmanství rozhodlo podpořit zájem studentů a žáků o technické a rukodělné obory. Vyhlásilo škol soutěž nazvanou Řemeslo má zlaté dno. Další podrobnosti zjišťovala Martina Klímová u krajského radního pro školství Jiřího Stručka.

Žáci základních i středních škol mohou do soutěže přihlásit vlastnoručně vyrobené suvenýry, hračky, vyučovací pomůcky, oděvní doplňky, šperky, vybavení domácnosti, věci pro práci na zahradě, hlavolamy, nástroje a technické pomůcky.

Barevné náušnice

Děti budou soutěžit ve třech kategoriích pro první a druhý stupeň základních škol a první dva ročníky středních škol. Nezáleží na tom, jakou technikou a z jakých materiálů svoji práci vyrobí, musí být o rozměrech maximálně metru krychlového. Vítězové školských kol postoupí do krajského kola, které skončí 10. května.

autor: mkl
Spustit audio