Špagety s tuňákovou omáčkou. Vyzkoušejte recept, pocházející ze Slovinska
Recept pochází od paní Sovičové. Je to Slovinka, žijící ve městě Radizel na severovýchodě země. A je to navíc excelentní kuchařka.
Špagety uvaříme podle návodu a než se uvaří, stačíme v pohodě připravit skvělou tuňákovou omáčku.
- 500 g suchých špaget
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě o hmotnosti cca 180 g
- 1 cibule, 1 stroužek česneku
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic mléka
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 70 g rajčatového protlaku
- 1 snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného oregana
- 200 ml zakysané smetany
- sůl
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a na oleji krátce opražíme. Cibule ani česnek nesmí zhnědnout. Přidáme tuňáka, promícháme a přilijeme mléko. Jakmile se mléko odpaří, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a oregano. Chvilku necháme povařit.
Nakonec, je-li potřeba, dosolíme a vmícháme zakysanou smetanu. Dál už nevaříme.
Omáčku podáváme s vařenými špagetami. Můžeme doplnit saláty z čerstvé nebo sterilované zeleniny. Přejeme vám dobrou chuť.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.