Špagety s tuňákovou omáčkou. Vyzkoušejte recept, pocházející ze Slovinska
Recept pochází od paní Sovičové. Je to Slovinka, žijící ve městě Radizel na severovýchodě země. A je to navíc excelentní kuchařka.
Špagety uvaříme podle návodu a než se uvaří, stačíme v pohodě připravit skvělou tuňákovou omáčku.
- 500 g suchých špaget
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě o hmotnosti cca 180 g
- 1 cibule, 1 stroužek česneku
- 3 lžíce oleje
- 5 lžic mléka
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 70 g rajčatového protlaku
- 1 snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného oregana
- 200 ml zakysané smetany
- sůl
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a na oleji krátce opražíme. Cibule ani česnek nesmí zhnědnout. Přidáme tuňáka, promícháme a přilijeme mléko. Jakmile se mléko odpaří, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a oregano. Chvilku necháme povařit.
Nakonec, je-li potřeba, dosolíme a vmícháme zakysanou smetanu. Dál už nevaříme.
Omáčku podáváme s vařenými špagetami. Můžeme doplnit saláty z čerstvé nebo sterilované zeleniny. Přejeme vám dobrou chuť.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.