Špagety s tuňákovou omáčkou. Vyzkoušejte recept, pocházející ze Slovinska

Recept pochází od paní Sovičové. Je to Slovinka, žijící ve městě Radizel na severovýchodě země.  A je to navíc excelentní kuchařka.

Špagety s tuňákovou omáčkou

Špagety uvaříme podle návodu a než se uvaří, stačíme v pohodě připravit skvělou tuňákovou omáčku.

Ingredience
  • 500 g suchých špaget
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě o hmotnosti cca 180 g
  • 1 cibule, 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 5 lžic mléka
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 1 snítka čerstvého nebo 1 lžička sušeného oregana
  • 200 ml zakysané smetany
  • sůl

Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a na oleji krátce opražíme. Cibule ani česnek nesmí zhnědnout. Přidáme tuňáka, promícháme a přilijeme mléko. Jakmile se mléko odpaří, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a oregano. Chvilku necháme povařit. 

Nakonec, je-li potřeba, dosolíme a vmícháme zakysanou smetanu. Dál už nevaříme.

Omáčku podáváme s vařenými špagetami. Můžeme doplnit saláty z čerstvé nebo sterilované zeleniny. Přejeme vám dobrou chuť.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko

Nejnovější recepty

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...