Sportmanie se chce přiblížit hranici 60 tisíc návštěvníků. Bude se kontrolovat bezinfekčnost

9. srpen 2021 10:30, aktualizováno

Devět dnů plných sportu, autogramiády, společné ranní rozcvičky, letní běh, ale i loutkové představení Spejbla a Hurvínka. To nabídne letošní plzeňská Sportmanie, která v prostoru za obchodním centrem Plaza začne v sobotu 21. srpna.

Letošní plzeňská Sportmanie bude plná novinek. Jednou z nich jsou třeba nové medaile. Ty zobrazují olympijský park. Medaile dostanou všechny děti do 15 let, které splní 10 sportovních kritérií. V jednu dobu si budou moci děti vybrat ze 40 sportovních aktivit. Dohromady se během Sportmánie vystřídá 110 sportovních klubů a nebudou chybět ani adrenalinové atrakce.

Sportmanie 2020

Sportovní disciplíny se budou stejně jako v minulých letech po třech dnech obměňovat. „Třídenní bloky se třikrát vymění. Při každém bloku bude jiná medaile, ale zároveň i jiná sportoviště,“ uvedl vedoucí odboru sportu plzeňského magistrátu Přemysl Švarc.

Novinkou je i mobilní aplikace

Významnou novinkou bude aplikace, která nahradí hrací karty. Místo razítek se budou sbírat QR kódy a v mobilním telefonu bude možné nalézt nejen informaci, zda již máte nárok na medaili, ale i informace o samotné akci, mapu areálu a další. „Mobilní aplikace bude k dispozici ke stažení na jakýkoliv telefon, ale počítáme i s tím, že pokud by někdo neměl k dispozici mobilní telefon, budeme mít i alternativu v podobě kartiček, které budou u každého stanoviště,“ doplnil Přemysl Švarc.

Letošní Sportmanie nabídne každý den jinou autogramiádu. Podepíše se například tenistka Andrea Sestini Hlaváčková, plzeňští fotbalisté, hokejisté a házenkáři nebo olympionička z Tokia plavkyně Kristýna Horská. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet velké plzeňské sporty jako je házená, tenis, fotbal ale i vodní sporty jako například paddleboarding. Sporty budou připraveny opravdu tak, jak se hrají v reálu.

Návštěvníci budou potřebovat negativní test

I na plzeňskou Sportmanii se vztahují aktuálně platná epidemická opatření kvůli nemoci covid-19. Zatímco počet lidí v obou sektorech v areálu za OC Plaza se kontrolovat nebude, bezinfekčnost ano. Na základě prokázání se certifikátem nebo jiným potvrzením dostanou návštěvníci ID pásku, která bude platit celý třídenní blok. U vstupu do areálu se budou nacházet i testovací místa.

autoři: Jan Markup , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio