Startuje Kanoe Mattoni 2007

11. červen 2007

Jubilejní desátý ročník sportovní a společenské akce Kanoe Mattoni 2007, jehož součástí je Světový pohár ve sjezdu na divoké vodě, začíná dnes v Karlových Varech. I letos nabídne každý den až do neděle, kromě ryze sportovních závodů, pestrý program pro veřejnost. Bude to například noční plavba po řece Teplé nebo závod netradičních plavidel. Hlavní program Světového poháru ve sjezdu na divoké vodě začíná na řece Teplé v pátek úderem poledne.

Akce pro veřejnost zahájí pondělní turnaj ve streetballu, který se bude konat před hotelem Thermal stejně jako veškerý další program. V následujících dnech se mohou lidé přihlásit do klání v minifotbalu, florbalu nebo vyzkoušet lezení na umělé stěně. Připravený je také závod na kolečkových bruslích a zajímavé budou ukázky dřevorubeckého sportu. Otevřená pro příchozí je i soutěž v eskymáckých obratech. Veškeré vybavení si mohou zájemci na místě bezplatně půjčit.

Logo

Na velkém podiu před Thermalem se budou každý den střídat různé skupiny. Představí se třeba Gaia Mesiah, Jana Kirschnerová, Iva Frühlingová nebo Kryštof. V romantickém duchu se pak bude odvíjet noční plavba po Teplé. Vyplouvat se bude ve čtvrtek ve 22:00 od Poštovního dvora a popluje se až k Thermalu. K dispozici je pro veřejnost několik desítek lodí, koryto řeky bude slavnostně nasvícené a lampiony ozdobí i plavidla. Celá trasa bude střežena záchranáři.

Vrcholem zábavné částí desátého ročníku Kanoe Mattoni bude nedělní program, kdy je ve spolupráci s pelhřimovskou agenturou Dobrý den připraven Den rekordů. Ve 13:30 vyplují po Teplé ke svému závodu netradiční plavidla. Fantazii se v tomto případě skutečně meze nekladou. Je dán jen maximální rozměr. Loď pak musí doplout do cíle vcelku a s kompletní posádkou na palubě.

Logo

To, že si organizátoři k prezentaci vodáckého sportu vybrali právě Karlovy Vary, vychází z faktu, že na Karlovarsku pracují desítky let aktivní vodácké oddíly. Koneckonců výcvikové středisko Hubertus na Ohři je v této souvislosti poměrné známé. A navíc je tu organizačně zdatný tým, který dokázal oslovit sponzory. Centrum Karlových Varů je navíc pro prezentaci vodáckého sportu takřka ideální. Středem města teče říčka Teplá, na které se vodácké závody konají tradičně. A na březích je pro diváky dostatek místa. Je ale pravda, že někteří závodníci pokládají trať v Karlových Varech za příliš snadnou. To je taková malá daň za to, že se vodácký sport, patřící spíše do přírody, dostane mezi veřejnost do centra města.

autor: zdt
Spustit audio