Středeční kulturní echo

8. květen 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

KINA
Klatovské kino Šumava dnes ve 20 hodin nabízí filmovou klasiku Billyho Wildera z roku 1950 Sunset Blvd.

Český film „Jedlíci aneb sto kilo lásky" uvidíte dnes od 20ti hodin v kině Modrá hvězda ve Kdyni.

Kino v plzeňské Besedě dnes ve 20 hodin promítá film Heleny Třeštíkové Život s Kašparem, který popisuje život Jakuba Špalka, zakladatele a vedoucího divadelního spolku Kašpar.

DIVADLA
Velké divadlo J.K.Tyla dnes od 19:00 hodin uvádí činohru Sestup Orfeův, kde se v hlavních rolích představí Andrea Černá a Petr Konáš.

Do Městského divadla v Mariánských Lázních můžete v 19 hodin zajít na českou klasiku České nebe autorské dvojice Smoljak - Svěrák. Jako spoluautor je uváděn fiktivní český vynálezce, filosof a dramatik Jára Cimrman.

KONCERTY
V sále klatovské radnice se dnes v 19 hodin v rámci Mezinárodního festivalu komorní hudby uskuteční koncert s názvem Pocta tvůrcům. Divákům se představí smíšený pěvecký sbor Šumavan a žesťový kvintet.

Ve stejném čase v Plzni v kostele U Ježíška budou znít tony smyčcového dua Kaplan-Fiala a také Lidové muziky z Chrástu.

OSTATNÍ
Na Den Evropy v plzeňské ZOO jste zváni zítra od 9 do 13 hodin. Čeká vás dopoledne plné zábavy a poznání. Pro děti jsou připravené soutěže o ceny, ukázky krmení zvířat, nebo komentované prohlídky některých pavilonů.

V Horažďovicích můžete dnes v 15 hodin vyrazit na akci určenou široké veřejnosti: KVĚTNOVÝ LAND ART NA OSTROVĚ, kde se bude tvořit z přírodních materiálů.

Na Střelecký den pro veřejnost je dnes možné zajít ve Stříbře. Mezi 10. a 16. hodinou si pod dohledem instruktora můžete zastřílet z krátkých i dlouhých sportovních zbraní, k vidění budou i zbraně a uniformy z obou světových válek. Odpoledne se pak bude prezentovat zásahová jednotka Policie České republiky.

V Rokycanech u příležitosti 68. výročí osvobození Československa proběhnou od 14 hodin již tradiční Květnové oslavy.

Spustit audio

Více z pořadu