Středeční kulturní echo

31. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Skupina Čechomor letos slaví 25 let existence, a to sérií akustických koncertů po celé republice. Dnes se jejich "šňůra" zastaví v Plzni, konkrétně v plzeňské Měšťanské Besedě. Koncert bude průřezem tvorbou skupiny Čechomor za celé čtvrtstoletí, ale v akustických aranžích. Začátek je v 19 hodin.

Písničkář Standa Červenka zahraje od 20 hodin návštěvníkům A. C. W. Saloonu v Kollárově ulici v Plzni.

Muzeum Dr. Hostaše v Klatovech zve na další komentovanou prohlídku probíhající expozice s názvem "Klatovy našich prababiček". V 17:15 vás kurátorka výstavy Jana Skarlantová provede každodenním životem předků a zajímavostmi z minulosti Klatov.
Zaměří se zejména na období secese.

V Centrálním parku na Lochotíně v Plzni u plaveckého bazénu probíhá další ročník festivalu zvaného LOLEK (Lochotínské letní kino). Od 19 hodin zahraje plzeňská kapela Redballs, v půl desáté pak začne promítání rodinného filmu Tady hlídám já.

Výstava fotografií Karla Steinera je k vidění v plzeňské Velké Synagoze. Otevřena je denně až do konce října.

A pokud to máte blízko do Železné Rudy, nezapomeňte navštívit probíhající výstavu dokumentující tajnou akci Neptun, kterou v roce 1964 připravila na Šumavě komunistická Státní bezpečnost. Vůbec poprvé jsou v Muzeu Šumavy vystaveny fotografie a supertajné dokumenty z přípravy a průběhu zinscenovaného nálezu beden s údajnými tajnými nacistickými dokumenty, ukrytými na dně Černého jezera.

Spustit audio

Více z pořadu