Středeční kulturní tipy

3. září 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Příznivci swingu budou vítáni na jubilejním 10. swingovém večeru „Po siréně swing!" Poprvé se uskuteční v kulturním domě Peklo v Plzni. Se svojí kapelou tam vystoupí zpěvák a moderátor rozhlasového „Klubu Evergreen" Jan Smigmator, kterému někteří přezdívají „mladý český Sinatra". Začátek je ve 20 hodin.

Zveme vás na dvě výstavy do budovy Českého rozhlasu Plzeň. První z nich je výstava fotografií Vladimíry Jestřábové s názvem „Pálava“, zachycující malebný kraj pálavské vrchoviny. Druhou je pak mimořádná výstava s názvem „Vladimír Havlic - básník prostoru a času I.“, která je úvodní expozicí k letošní sérii výstav věnovaných umělcově tvorbě.

„Kytici operetních melodií" nachystal Západočeský symfonický orchestr v Městském divadle v Mariánských Lázních. Od 19:30 zahraje ukázky z děl Strausse a Lehára. Zpívat budou sopranistka Štěpánka Heřmánková a tenorista Milan Vlček.

Regionální přehlídku aktivizačních činností sociálních institucí „Kralovický podzim" pořádá Dům sociální péče Kralovice. Jedná se o prezentaci činností zaměřených na tanec, zpěv, recitaci, divadlo a výtvarnou tvorbu. Přehlídka proběhne od 10 do 15 hodin v kralovickém Lidovém domě.

Na „Minirecitál Jitky Smutné" zve horažďovická Městská knihovna. S oblíbenou herečkou a zpěvačkou se můžete setkat od 16 hodin v budově Oblastní charity v Horažďovicích.

Obraz Františka Pořického „Krajina se dvěma stromy" představí v 17 hodin v Masných krámech v Plzni Petr Jindra. Významné dílo ze sbírek Západočeské galerie tam bude k vidění do 21. září.

„Heine a české umění" - to je téma přednášky, která se od 17 hodin koná v Galerii výtvarného umění v Chebu. Historik umění Tomáš Winter vás seznámí s německým satirickým kreslířem, malířem a sochařem Thomasem Theodorem Heinem. Jeho „Květinový den" chebská galerie vystavuje v rámci formátu „Opus magnum" a to až do 5. října.

Spustit audio