Střední školy spouští přípravné kurzy na přijímací zkoušky

17. leden 2024 20:31

Na středních školách naplno začínají přípravné kurzy na přijímací zkoušky. V Plzni je mimo jiné nabízí Střední průmyslová škola elektrotechnická. Žáci devátých tříd si s vyučujícími projdou typy úloh z matematiky a češtiny, které by se mohly objevit v přijímacích testech. Své znalosti si pak budoucí studenti prověří při zkouškách nanečisto.

Na plzeňské průmyslovce je kapacita matematických i češtinářských kurzů naplněná, na každý předmět se přihlásilo přes sto zájemců. Přípravka se koná dvakrát týdně, každá lekce trvá 45 minut. Jak prozradila maminka jednoho ze studentů, kurz pro jeden předmět stojí na průmyslovce 1 200 korun. Jelikož je na této škole o kurzy každoročně velký zájem, je v nabídce i jeden online, kde je kapacita neomezená. Na přípravku přímo navazují přijímací zkoušky nanečisto.

Dle ředitele školy Vlastimila Voláka není dobré přípravu na zkoušky podcenit. „Testy se velmi liší od toho, na co jsou žáci zvyklí v běžné výuce. To je vlastně i záměr, protože mají roztřídit jednotlivé uchazeče. Některé věci, které se v testu objeví, nemuseli třeba žáci ani ve škole brát.“

autoři: Veronika Krátká , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio