Stříbrské muzeum nabízí virtuální prohlídku výstavy obrazů

20. únor 2021 17:30, aktualizováno

Výstavu obrazů autorů Jana Rybeckého ze Stříbra a Andreje Vystropova z Volgogradu v městském muzeu ve Stříbře neměli zatím lidé od podzimu, vyjma dvou týdnů v prosinci, možnost navštívit. Autoři se rozhodli zájemcům výstavu ukázat na sociálních sítích natočenou na videu.

Autoři chtěli díky on-line prohlídce více zpřístupnit své obrazy veřejnosti, která neměla od podzimu moc možností výstavu v městském muzeu ve Stříbře navštívit. Rozhodli se výstavu natočit na video a dát na youtube a sociální sítě pod názvem Výstava obrazů ve Stříbře.

V muzeu nyní visí 14 obrazů Jana Rybeckého ze Stříbra. Většina z nich je malovaná suchým pastelem a dva obrazy olejovými barvami. „Jsem rád, že se mé obrazy začínají přátelům líbit. Hodně už jsem jich předal a vidím, že to začíná mít pokračování,“ sdělil Jan Rybecký.

Andrej Vystropov má na výstavě přibližně 35 děl. Jedná se o olejové malby figur, krajin i zátiší. Celá výstava děl malíře Vystropova je prodejní.

Naopak díla pana Rybeckého k prodeji nejsou. „Každý obraz mám jako své dítě. Já se tím neživím a obrazy spíše daruji svým dobrým známým,“ dodal Jan Rybecký, který doufá, že výstava bude tento rok pro návštěvníky zpřístupněna nejen na internetu.

autoři: Martina Sihelská , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio