Šumavské řízky
podle paní Aleny z Chodova u Karlových Varů
Suroviny pro 4 porce:
4 plátky uzené krkovičky (uzená rolovaná plec)
600g brambor
1 lžička majoránky
2 stroužky česneku
1 vejce
80 -100g hladké mouky
pepř, sůl
olej na smažení
Postup:
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme do mísy, osolíme a necháme chvíli stát. Pak z nich vymačkáme vodu, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku. Vypracujeme těsto a na pánvi na oleji rozprostřeme ¼ těsta, jako bychom pekli bramborák. Na polovinu položíme plátek masa. Když je placka zespodu upečená, přeložíme druhou polovinu placky přes maso a dopečeme. Pak přendáme do pekáčku a při 180° C ještě chvíli dopečeme.
Přílohy: zeleninová obloha, zeleninový salát, kysané zelí
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.