Tipy na víkend v Plzeňském kraji: 125. výročí MHD v Plzni, krajský sokolský slet, Skupova Plzeň, Gambrinus Rock Fest

Tento víkend vás zveme na Oslavy 125. výročí plzeňské MHD, na Loutkovou Doubravku nebo na Krajský sokolský slet. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Oslavy 125 let MHD v Plzni

Oslava proběhne v sobotu 15. června od 10 hodin ve vozovně na Karlově a v nové vozovně na Slovanech. Návštěvníci se mohou těšit na komentované prohlídky, výstavy, ukázky dynamického dispečinku a další. Z Vozovny Karlov (a zpět) budou jezdit bateriové trolejbusy Škoda 27 Tr a přímo mezi vozovnami budou pendlovat historické autobusy. Z vozovny Karlov k Hlavnímu nádraží pak budou jezdit trolejbusy historické a ze Slovan ke Zvonu se budete moci svézt historickou tramvají. Večer vyjede do ulic konvoj historických autobusů. Vstup je zdarma.

Dny šumavského trojhradí

Kašperk, Velhartice, Rabí - známé šumavské hrady chystají na víkend 15. a 16. června další ze společných akcí Dny šumavského trojradí.

Loutková Doubravka

Den plný loutek pořádá v sobotu 15. června v rámci 35. Skupovy Plzně Divadlo ALFA společně s Městským obvodem Plzeň 4 jako oslavu 100. výročí připojení Doubravky k Plzni. Zváni jste na Habrmannovo náměstí, program pro děti i dospělé začíná v 10 hodin. Ve 13 a 20 hodin se navíc můžete těšit na představení pořádajícího Divadla ALFA. Podrobnosti najdete na www.skupovaplzen.cz. Vstup je zdarma.

Krajský slet Plzeňského kraje

Čtěte také

Mimořádnou událost hostí v sobotu 15. června stadion TJ Sokol Plzeň Letná. Krajský slet Plzeňského kraje přivítá 1 200 cvičenců a vystoupení bude secvičnou před celostátním sletem, který bude začátkem prázdnin v Praze.

Smetanka FEST

Kafe Smetanka na náměstí Milady Horákové v Plzni zve v sobotu 15. června na druhý ročník rodinného festivalu Smetanka FEST. Festival zahájí dopoledne charitativní běh kolem lesoparku Homolka, kterého se mohou zúčastnit dospělí i děti. Připravena je trasa v délce 3,6 km, pro děti je to třetina trasy. Těšit se můžete na žonglérské vystoupení, workshop a živou hudbu. Na místě bude také dřevěný vyřezávaný kolotoč, hry pro malé i velké a prodejní stánky. Vstup je zdarma, začíná se v 10 hodin.

Gambrinus Rock Fest

Léto v Prazdroji odstartuje již v sobotu 15. června Gambrinus Rock Festem s vystoupeními čtyř kapel. Na pódiu během odpoledne a večera vystoupí Kabát Revival West, Medium Rock, Sifon Original a Anymen. Festivalovou atmosféru doplní program v podobě školy čepování, soutěží, šipkařské a fotbalové zóny. Program začíná ve 12 hodin.

Výhledy 2024

Výhledy 2024

Tradiční folklórní festival Výhledy, pořádaný v sobotu 15. června v areálu Staré pošty v Klenčí pod Čerchovem začíná v 18 hodin. Celým programem bude provázet Michaela Vondráčková. Kromě místního mužského pěveckého sboru Haltravan, Postřekovského souboru, ženského pěveckého sboru Canzonetta, Rodiny Kuželkových a Velikonoční dudácké vystoupí i přespolní: Úsměv Horní Bříza, Praštěnka Praha, ale i soubor z německého Waldmünchenu. Areál Staré pošty bude volně přístupný již od 17 hodin.

Mistrovství Evropy v Motogymkhaně 2024

Motogymkhana je japonský sport zaměřený na techniku ovládání motocyklu. Mistrovství Evropy 2024 se koná 14. – 16. června v Janovicích nad Úhlavou. Motogymkhana vznikla v 70. letech v Japonsku. V roce 2011 se objevila v Evropě. Již desáté Mistrovství Evropy je pořádáno spolkem Motogymkhana. Pointou je projetí tratě mezi kužely v nejrychlejším možném čase.

Guláš Fest

Již II. ročník hudebně-kulinářského festivalu se koná ve Skočicích u Přeštic v sobotu 15. června od 12 hodin. Připravena je především soutěž týmů ve vaření kotlíkového guláše. Celým dnem provede Petr Rychlý a vystoupí Petra Janů, Petr Rezek, Kabát Revival West, Agnes Rock nebo New Dragons.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio