Tipy na víkend v Plzeňském kraji: ITEP, Psí den nebo Škoda FIT půlmaraton

15. září 2022

Tento víkend můžete zavítat na letecký den na letiště v Letkově, také na vinobraní v Horní Bříze a v Nepomuku nebo na Psí den do Borského parku.

Mezinárodní festival Divadlo

V Plzni právě probíhá Mezinárodní festival DIVADLO. Koná se v několika divadlech, doprovodné akce festivalu probíhají také v prostoru U Branky a v Borském parku a vstup je na ně zdarma. Festival nabízí až do 21. září program s výjimečnými zahraničními inscenacemi z Kanady, Švýcarska, Litvy, Maďarska, Slovenska i výběr toho nejlepšího, co se urodilo na domácích jevištích. Podrobnosti a přesný program najdete zde.

Veletrh ITEP

Otevírací doba veletrhu:

Čtvrtek / 10:00–18:00
Pátek /   10:00–18:00
Sobota / 10:00–17:00 

V Plzni začal Veletrh cestovního ruchu Plzeňského kraje ITEP 2022. Zavede návštěvníky do prostředí filmu a červeného koberce. Nebude se jednat o předávání Oscarů či jiných významných filmových ocenění, které jsou s tímto prostředím úzce spjaté. Přesto, projděte se veletrhem po červeném koberci, jako filmové hvězdy a inspirujte se, kam cestovat za krásami Plzeňského kraje, celé České republiky i zahraničí. Podrobnosti a program hledejte zde. Festival běží do 17. září.

Setkání pod rokycanskou věží

Setkání pod rokycanskou věží

Dvoudenní(16. a 17. září) program oživí centrum Rokycan, na Masarykově náměstí zahraje v pátek kapela Deloraine, Paradox, Alkehol, či Deep Purple revival Plzeň a v sobotu ve 22 hodin rozzáří oblohu slavnostní ohňostroj. Sobotní program nabídne vystoupení The Dixie Hot Licks, Plavců s Honzou Vančurou, Hlasopletu a od 21 hodin zazpívá Pokáč. Žít to bude po oba dny na scéně U Pardála a v Městské knihovně je připraven program na sobotní dopoledne. Věž kostela bude zpřístupněna v sobotu od 10 do 17 hodin. Vstup je zdarma, více informací naleznete na www.rokycany.cz.

Slunce ve skle

Tradiční a populární festival minipivovarů se bude konat již popatnácté, a to 16. září od 17 hodin a 17. září od 13 hodin v areálu Pivovarského dvora Plzeň – pivovaru Purkmistr. Můžete se těšit na desítky minipivovarů, více než 200 značek piv, prohlídky pivovaru a pivních lázní, občerstvení a kulturní program. V něm zahraje Anakonda Benda, The Shower, King Swing a Hibaj. Proběhnou i tradiční pivní soutěže a odborná degustace piva. Posílená autobusová doprava zdarma odjíždí ze zastávky Náměstí M. Horákové. Podrobnější informace najdete na www.slunceveskle.cz. Vstup zdarma.

Dny evropského dědictví

Dny evropského dědictví

Západočeské muzeum v Plzni nabídne 17. září 2022 veřejnosti možnost zvýhodněného vstupu do svých pěti unikátních historických objektů. Za poloviční vstupné si budou moci návštěvníci prohlédnout Západočeské muzeum, Muzeum loutek, Muzeum církevního umění plzeňské diecéze, Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech, Vodní hamr Dobřív. Akce se koná v rámci Dnů evropského dědictví.

Cestářské rodeo

Krajské kolo Cestářského rodea Plzeňského a Karlovarského kraje 2022, které se uskuteční v sobotu 17. září 2022 od 10 hodin v areálu Armádního střeleckého stadionu Dukla v Plzni-Lobzích. V rámci programu proběhne závod cestářů, předání Tatry (projekt Tatra do škol), ukázky techniky složek IZS, seskoky parašutistů, zásah PČR, připraveny jsou aktivity pro děti.

Den Českého lesa na Dianě

14. ročník Dne Českého lesa se uskuteční 17. září v areálu Kolowratových sadů u loveckého zámečku na Dianě u Rozvadova. Slavnostní zahájení proběhne v 11 hodin. Vstup je zdarma. Podtitulem akce je Slavnost starých stromů v ovocném sadu. Představeny budou Kolowratovy sady a Genové sady Tachovska. K vidění budou ukázky dřevosochařství, košíkářství a včelařství. Milovníky historie potěší přednáška o historii zámku. Milovníci přírody se mohou vypravit na exkurzi za pralesy do přírodní rezervace Diana. V rámci slavnosti bude probíhat také prezentace partnerů Dne Českého lesa. Pro děti jsou připraveny soutěže, výtvarná dílna a divadelní představení souboru Loutky bez hranic. Akci doprovodí živá hudba Dixielandu Mariánské Lázně.

Hornobřízské vinobraní

Na 19. Hornobřízské vinobraní lákají Vinaři Plzeňska. Koná se v sobotu 17. září od 13 do 23 hodin na hřišti u sokolovny v Horní Bříze. Součástí je výstava a dražba hroznů vypěstovaných vinaři v plzeňské oblasti a ochutnávka vín a burčáku z moravské oblasti. Vystoupí Václav Žákovec a Anna Volínová a Starobřeclavská cimbálová muzika.

XI. Psí den

Přijďte si i se svým psím kamarádem užít Psí den v Borském parku! Koná se v sobotu 17. září od 13:30. Připravena jsou otevřená sportoviště, kde si vaši psi budou moci vyzkoušet různé psí disciplíny, chybět nebude bohatá nabídka chovatelských potřeb a služeb, kde nakoupíte vše od obojků až po pamlsky. Součástí programu bude i veterinární poradna nebo rozhovory s pejskaři.

Zelenohorské vinobraní

Na Zelenohorské poště v Nepomuku bude v sobotu 17. září možné ochutnat vína z malých moravských, francouzských či italských vinařství či kulinářské speciality z různých koutů světa. Stylovým doplňkem je pak sklizeň místní vinné révy. Pestrý hudební program obstarají skupiny B.J.B, Sensimilium, Klagenfurt a Pelíškové. Připravena je i večerní afterparty. Vstupné je dobrovolné. Přijďte mezi 14. a 22. hodinou.

Radoušovy hry na hradě Radyně

Radoušovy hry jsou totiž program pro rodiny s dětmi, který se postavou děsivého hradního pána nechal inspirovat jen v tom dobrém. Čeká na vás pohádkový les s oživlým pánem hradu Radyně Radoušem a se skřítky, bude se tady soutěžit v jízdě s kolomazí, hledat Radoušův medailónek, lovit jelen a medvěd nebo bojovat se strašidly. Otevřou se poklady, zahrají divadla Špalíček a Histrio a také skupina RAAVA. Radoušovy hry se konají v sobotu 17. září od 14 hodin.

Škoda FIT půlmaraton

Čtěte také

V neděli 18. září se koná závod v běhu na 21,097 km se startem a cílem v centru Plzně na náměstí Republiky. Jedná se o jednu z nejkrásnějších tratí v České republice, která vede centrem města a okolí v jednom okruhu. Připraveny jsou i vložené dětské závody, rodinný běh a firemní štafety. Začátek je v 11 hodin.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio