Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Masopust, Valentýn nebo fotbal

Tento víkend se koná po celém regionu řada masopustních průvodů. Klatovy připravily oslavu výročí svého legendárního kulturního domu a plzeňští fotbalisté hrají doma. Podívejte se na naše tipy.

V budově Českého rozhlasu Plzeň na náměstí Míru můžete v těchto dnech vidět výstavu s názvem Náš barevný svět. Představuje díla skupiny Totem art, která funguje při plzeňském Mezigeneračním a dobrovolnickém centru Totem. Na výstavě jsou krajiny, zátiší nebo portréty. Krásně ji také doplňuje malované hedvábí nebo autorské šperky.

Masopust v Habrmannově parku

Masopustní průvod startuje v sobotu 11. února v 10 hodin. Sraz je u přístřešku v parku Potoční. Na místě začne v 9 hodin malování na obličej. Průvod pak bude pokračovat do Habrmannova parku v Plzni – Doubravce. Těšit se můžete na zabijačkové speciality a doprovodný kulturní program. Konec je naplánován na 17. hodinu.

Družba slaví 40. narozeniny

9. února 1983 byla otevřena nejvýznamnější klatovská veřejná stavba poválečné doby – Dům kultury Družba. Přijďte oslavit toto výročí. 9. února od 18 hodin zahrají Klatovští Dragouni. Zahájení oslav tak bude vzpomínkou na kapelu, která svou historii začala psát v roce 1978, společně s kulturním domem oslaví svých 45 let.

40. výročí KD Družba

10. února je od 20 hodin naplánován koncert M. T. O. UNIVERSAL PRAHA. Zazní písničky známých jmén jako Elvis Presley, Miro Žbirka, Boney M nebo Tom Jones. Poslední den se můžete těšit od 14 hodin na komentovanou prohlídku Vetřelci a Volavky v Klatovech. Jde o prohlídku vybraných výtvarných realizací ve veřejném prostoru Klatov se sochařem Pavlem Karousem. Sraz je před Galerií Klatovy/Klenová na náměstí. Prohlídka bude zakončena v Kulturním domě Družba, kde následně proběhne přednáška o architektuře a výzdobě kulturních domů v době reálného socialismu. Večer ve 20 hodin vypukne v kulturním domě retrodiskotéka, kde bude hostem zpěvák Stanislav Hložek.

Od 9. do 11. února je v atriu k vidění výstava o historii kulturního domu.

Para lukostřelba

2. závod v halové Para lukostřelbě se koná v neděli 12. února od 9 hodin. Přijďte se podívat do Sportovní haly ZČU Plzeň v Univerzitní ulici. 

Šumavský Valentýn

Šumavský Valentýn

V neděli 12. února ve 14 hodin zveme do vesničky Palvínov mezi Mouřencem a Hartmanicemi. V roce 2020 tam Emil Kintzl postavil křížek. A to na místě za minulého režimu zbořené kaple sv. Valentýna. Místo jednak připomíná kapli, ale připomíná také svatého Valentýna, patrona zamilovaných. Palvínov navíc láká k procházkám po krásném okolí - kaple Vatětice, kostel Mouřenec a další. Přijďte v neděli odpoledne na Šumavského Valentýna. Duchovní slovo přednese P. Jenda Kulhánek. Kdo přivede svou polovičku, dostane květinu a může ji právě své polovičce věnovat.

Fotbal

V neděli 12. února se od 15 hodin hraje 19. kolo naší nejvyšší fotbalové soutěže. FC Viktoria Plzeň přivítá ve Štruncových sadech Dynamo České Budějovice.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související