Tipy na víkend v Plzeňském kraji: step, muzikál nebo Havelské posvícení

14. říjen 2021

Tento víkend nabízí něco pro příznivce stepu i scifi filmů. Vyrazit můžete také na posvícení. Vyberte si z naší pestré víkendové nabídky.

Plzeňský festival stepu

Plzeňský festival stepu

Ve čtvrtek začal a do neděle potrvá 7. ročník Plzeňského festivalu stepu. Program probíhá v Měšťanské besedě, DEPU2015 a open air v ulicích Plzně, V pátek jste zváni na Anglické nábřeží. Od 17 hodin zde proběhne tzv. Flash mob s desítkami stepařů. V sobotu začíná program U Branky v 10:30. Uvidíte ukázky stepařských skupin a studií. V DEPU2015 startuje ve 13 hodin Stepařský workshop pro veřejnost. Zkuste si step pod vedením Igora Bezdieniezhnykha. Od 19 hodin se v Besedě koná Stepařská show. To nejlepší, co nabízí současný step, uvede Roman Vojtek.

Future Gate

Future gate

Filmový festival sci-fi filmů je zpět! Tématem letošního ročníku je postapokalypsa. Na plátno se dostanou pecky jako Mad Max, Vznik kyberpunku, Vetřelec na jevišti nebo iShorts. Festival představí různé podoby konce tradičního světa a poukáže, jak by taková zkáza ve skutečnosti vypadala, jak jí předejít a co je potřeba změnit. Festival probíhá v DEPU2015 v Plzni v pátek a v sobotu od 17 do 22:30. Více informací najdete na www.futuregate.cz.

Slavné světové muzikály

Přijďte si v sobotu 16. října poslechnout největší hity muzikálových scén do unikátního prostředí Betlémské kaple v Plzni. Uslyšíte písně z muzikálů West Side Story, Cats, Bídníci, My Fair Lady, Zpívání v dešti, La la land a dalších, které doplní filmová hudba v podání Musica festiva di Praga. Vstupenky jsou nečíslované a koupíte je třeba na plzenskavstupenka.cz. Prostor bude vytápěný, začátek je v 18:30.

Svatohavelské posvícení U Matoušů

Čtěte také

Tradiční posvícení se konalo první neděli po svatém Havlovi již od konce 18. století a selský dvůr U Matoušů tuhle tradici drží dál. Ponořte se tu do chutí a vůní rozmanitých tradičních pokrmů. Vyzkoušejte si stará řemesla nebo nakupte krásné dárky pro své blízké. Součástí akce bude i vystoupení folklorních souborů z Plzně a okolí. Program se koná v neděli 17. října od 9 do 15 hodin.

Jarmark na hradě Švihov

Nádvoří vodního hradu Švihov obsadí v neděli 17. října od 10 do 17 hodin výrobci originálních řemeslných produktů, producenti tradičních pochutin a prodejci občerstvení. Děti se mohou těšit na program, který cílí na jejich hravost a šikovné ruce, a tak si tu krásný podzimní den užije určitě celá rodina.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio