Turistická karta Šumava - Český les bude šetřit peněženky návštěvníků

3. květen 2005

Turistickou kartu mohou nově využívat lidé, kteří se vypraví v letní sezoně na Šumavu nebo do Českého lesa. S kartou mohou čerpat slevy ve stovce zařízení - od hotelů, penzionů a restaurací přes sportoviště, muzea, galerie až po půjčovny kol, pneuservisy a provozovny dalších služeb. Podle organizátorky projektu Václavy Šusové, ušetří čtyřčlenná rodina, která si koupí turistickou kartu Šumava - Český les, i několik set korun už při třídenním pobytu. Projekt podpořil i Plzeňský kraj, protože zkušenosti ze zahraničí dokladují, že se podobné osvědčily.

Turistická karta Šumava - Český les bude individuální nebo rodinná, platí na tři nebo deset dní. Na tři dny zaplatí rodina 150 korun, individuální karta přijde na 80 korun. V případě desetidenní karty je cena rodinné karty 350 korun a individuální 200 korun. Prodej budou zajišťovat informační centra i zařízení, která se zapojila do projektu.

Logo

Václava Šusová dodala, že ke kartě dostane každý publikaci s podrobným seznamem všech zapojených zařízení a výší slev. Jde o 35 hotelů, penzionů a restaurací, 21 muzeí a galerií a deset sportovišť. Dále jsou zde půjčovny kol, lodí a dalšího sportovního náčiní, cykloservisy, kosmetické služby, masáže, pneuservisy či odtahovou služba. S kartou se návštěvníci mohou svézt v Národním parku ekologickými linkami autobusů ČSAD.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio