Tvarohová buchta s jahodami

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jarky z Plzně.

Suroviny na těsto:

400 g hladké mouky
150 g tuku
150 g moučkového cukru
2 vejce
prášek do pečiva

Suroviny na náplň:

½ kg měkkého tvarohu
vanilkový cukr
150 g moučkového cukru
½ litru vlažného mléka
vanilkový pudink
1 vejce
1 dl oleje

Postup:

Vypracujeme hladké těsto a vymačkáme na plech. Potom připravíme náplň - ušleháme tvaroh, vanilkový cukr a práškový cukr. Dáme ohřát mléko a přidáme do něj ostatní ingredience.

Ušleháme a vzniklou řídkou hmotu postupně přimícháváme do tvarohu. Nalijeme na vymačkané těsto a přidáme na půl krájené jahody. Pečeme na 160 °C, dokud okraje koláče nezrůžoví.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.