Tvarohové pomazánky – třikrát jinak
podle paní Jitky
Tuňáková pomazánka
Suroviny:
250 g tvarohu
1 menší konzerva drceného tuňáka
1 malá cibule
bílý pepř
Nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme tvaroh, tuňák , opepříme a dobře promícháme.
Vajíčková pomazánka
Suroviny:
250 g tvarohu
4 vejce natvrdo
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl
Do tvarohu přimícháme na kostičky pokrájená vejce, ochutíme hořčicí a podle chuti dosolíme.
Tvarohová pomazánka se sterilovanou kapií
Suroviny:
250 g tvarohu
sklenička sterilované červené papriky
sůl a pepř na dochucení
Do tvarohu přimícháme pokrájenou sterilovanou papriku, a podle potřeby osolíme a opepříme.
Pomazánky namažeme na pečivo a dozdobíme zeleninou
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.