Tvarohové pomazánky – třikrát jinak

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jitky

Tuňáková pomazánka

Suroviny:

250 g tvarohu
1 menší konzerva drceného tuňáka
1 malá cibule
bílý pepř

Nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme tvaroh, tuňák , opepříme a dobře promícháme.

Vajíčková pomazánka

Suroviny:

250 g tvarohu
4 vejce natvrdo
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl

Do tvarohu přimícháme na kostičky pokrájená vejce, ochutíme hořčicí a podle chuti dosolíme.


Tvarohová pomazánka se sterilovanou kapií

Suroviny:

250 g tvarohu
sklenička sterilované červené papriky
sůl a pepř na dochucení

Do tvarohu přimícháme pokrájenou sterilovanou papriku, a podle potřeby osolíme a opepříme.


Pomazánky namažeme na pečivo a dozdobíme zeleninou

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.