U 20. základní školy byla slavnostně zahájena stavba nové sportovní haly

21. červen 2023 22:15, aktualizováno

V Plzni v Brojově ulici tento týden slavnostně zahájili stavbu nové sportovní haly u 20. základní školy. Hotovo by mělo být příští rok.

20. ZŠ v Plzni zahájila stavbu sportovní haly

Poklepáním na základní kámen začala v Plzni začala stavba nové sportovní haly. Ta bude součástí areálu 20. základní školy v Brojově ulici v městské části Slovany. Objekt je navržený jako tělocvična se sedlovou střechou, s šatnami a tribunou pro 49 sedících diváků. Náklady na realizaci projektu se pohybují kolem 45 milionů korun.

„Jsme přesvědčeni o tom, že nová hala dětem zatraktivní tělesnou výchovu, poskytne jim dostatek místa a kvalitní zázemí. Navíc bude tento prostor v odpoledních hodinách sloužit všem občanům města,“ uvedla náměstkyně plzeňského primátora pro oblast školství Lucie Kantorová.

20. ZŠ v Plzni

Hala, která bude samostatným stavebním objektem, poskytne zhruba 600 metrů čtverečních užitné plochy. Je v ní projektována kvalitní odpružená podlaha, disponovat bude mimo jiné zázemím pro vyučující a správce školního areálu i úložným prostorem pro tělovýchovné nářadí.

„Naše škola má už téměř 600 žáků a v následujícím školním roce otevřeme další dvě třídy navíc. K dispozici máme ale nyní pouze jednu tělocvičnu a obzvlášť v zimních měsících je obtížné zařídit, aby se v ní prostřídaly všechny třídy. Nová hala nám tedy ohromně pomůže. Děti si díky ní užijí větší volnost pohybu a navíc budeme moci vyhovět všem kroužkům a oddílům, které mají zájem o využití tělocvičny v odpoledních hodinách,“ řekl ředitel školy v Brojově ulici Pavel Kocián. Nová hala bude hotova příští rok v srpnu.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy