U Boleváku přibylo nové dětské hřiště

12. červen 2023 22:26, aktualizováno

Rodiny s dětmi mají teď o důvod víc, proč se jít koupat do Velkého Boleveckého rybníka v Plzni. U hráze, kde je pláž a občerstvení s posezením, přibylo nové dětské hřiště.

Hřiště postavila Správa veřejného statku města Plzně, a to v dosud zarostlém a nevyužívaném prostoru pod hrází. Úprava plochy a umístění hracích prvků přišly na necelý milion korun. S podnětem zbudování hřiště, jež cílí na ty nejmenší děti, přišel vedoucí Oddělení vodního hospodářství a rybářství Správy veřejného statku města Plzně Martin Gregar.

Za projektem stojí Jana Pechová. „V blízkosti ještě nedávno zarostlého prostoru je parkoviště, velká pláž i občerstvení, takže se přímo nabízelo, aby hřiště vzniklo právě zde. Najdeme tu skluzavku, houpačky, prvky na balancování i lanovku. Některé prvky vyobrazují vodní motivy, abychom místo nějak provázali se samotným rybníkem,“ popisuje. Dle vyjádření náměstka plzeňského primátora pro dopravu a životní prostředí Aleše Tolara vznikla domluva s městskými strážníky na zvýšeném dohledu celé oblasti, aby bylo možné nejen hřiště udržet v dobrém stavu.

Kromě hřiště na hrázi Velkého Boleveckého rybníka staví město Plzeň podobné také ve Špitálském lese. Ještě do prázdnin se otevře fyzikální hřiště v Borském parku. A v průběhu prázdnin bude dokončen nový skatepark za obchodním centrem Plaza.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy