Unikátní výstava voskových figurín začíná v Plzni. Tématem jsou anatomické anomálie lidského těla

6. leden 2015

Výstavu voskových figurín s názvem Katastrofy lidského těla můžete navštívit od 5. do 18. ledna v Plzni. Jedinečná expozice pocházející z antropologického muzea v Petrohradu představuje, jak krutě si příroda dokázala pohrát s lidskou bytostí. Návštěvníci uvidí anatomické anomálie, které inspirovali mnohé tvůrce filmových hororů.

Výstava se do Čech vrací po 13 letech úspěšného turné v Holandsku a Německu. Ve všech případech se jedná o figuríny osob, které skutečně žily. Návštěvníci uvidí figuríny lidí se dvěma hlavami, dvěma obličeji, čtyřma očima, několik siamských dvojčat nebo muže s vlčím syndromem. Mohou se také setkat s největším, nejmenším a nejtlustším člověkem naší planety.

Takto postižení lidé vždy vzbuzovali zájem ostatních lidí a rovněž přitahovali zájem vědců. Proto i dnes můžeme vidět jejich fotografie a modely v muzeích celého světa. Na základě těchto informací vytvořili umělci v Petrohradském antropologickém muzeu 25 jejich věrných napodobenin z vosku, použili lékařské oční a zubní implantáty a do vosku vpichované pravé lidské vlasy, figuríny proto působí dokonale živým dojmem.

Výstavu můžete navštívit v Plzni v hotelu Central od 5. do 18. ledna. V salonku v prvním patře je otevřena denně od 10 do 18 hodin.

Spustit audio