Úterní kulturní echo

2. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Také dnes pokračuje 48. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Kromě bohatého filmového menu jste dnes zváni například na Oděvní performanci Liběny Rochové, která začíná na Mlýnské kolonádě ve 14 hodin. Významná česká módní návrhářka předvede kolekci svých děl na téma "motýlí děti". V choreografii Jany Burkievičové se modely a modelkami stanou tanečníci Baletu Národního divadla v Praze.
Podrobnosti a zajímavosti z festivalu ve Varech uslyšíte od Jana Kastnera v Odpolední jízdě před půl třetí.

Divadelní léto pod plzeňským nebem pokračuje dnes dalším představením Dumasových Tří mušketýrů. V režii Viléma Dubničky hrají Petr Konáš, Viktor Limr, Bronislav Kotiš nebo Kristýna Leichtová, speciálním hostem je Jan Přeučil. Začátek ve 20:30 na plzeňském náměstí Republiky.

Hudební léto u Grolla na dvoře stejnojmenného pivovaru pokračuje dnes dalším koncertem: v 18:30 zahraje country a bluegrassovou muziku skupina Bábydou.

Na zahradě Měšťanské Besedy v Plzni vystoupí nadějná slovenská zpěvačka Lucia Šoralová, která je českému publiku známá především z muzikálů a také jako životní partnerka skladatele Ondřeje Soukupa. Šoralová nedávno své skladatelské síly spojila s textařem Michalem Horáčkem. Výsledkem je album "O lásce, cti a kuráži", ze kterého uslyšíte dnes večer v zahradě Měšťanské Besedy nejednu písničku. Začátek: 19 hodin a 30 minut, Lucii Šoralovou doprvodí skupina La Alma.

Do Galerie Jiřího Trnky na náměstí Republiky v Plzni jste zváni na výstavu k životnímu jubileu plzeňské výtvarnice Květy Monhartové. Expozice se jmenuje "Dotkni se mých kruhů" a k prohlédnutí bude už jen do soboty 6.července.

Po celý tento týden, až do neděle 7. července, jste vítáni v "Muzeu lehkého opevnění" z roku 1937 v Annín. Prohlídku objektu doplňují ukázky zbraní a odborný výklad o historii i současnosti opevnění. Otevírací doba je od 10 do 18, v neděli pak od 10 do 16 hodin.

Spustit audio

Více z pořadu