Úterní kulturní echo

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Multižánrový festival Živá ulice - Plzeňská setkání probíhá od včerejška v Plzni. Na sedmi scénách v historickém centru města do konce týdne nabídne přes 100 hudebních, divadelních a výtvarných projektů. S dětmi dnes můžete zajít na loutkovou pohádku „O větrném králi", kterou sehraje Divadlo T601 od 16 hodin v Proluce. Vyvrcholením druhého festivalového dne pak bude večerní koncert Radima Hladíka s kapelou Blue Effect, který je naplánován od 20:45 hodin na náměstí Republiky. Podrobný program je k dispozici v infostánku na plzeňském náměstí nebo ho najdete na www.zivaulice.eu

Shakespearův „Othello" v podání Divadelního spolku Kašpar vás v 21 hodin čeká na hradě Kašperk. V proslulém příběhu o vášni, zradě a krutém trestu se v hlavních rolích představí Jan Potměšil a Alena Doláková. Režie se ujal principál divadla Jakub Špalek.

„Procházku operetními a muzikálovými melodiemi" nachystalo Divadlo Boženy Němcové ve Františkových Lázních. Uslyšíte melodie Kálmána, Lehára, Strausse a dalších skladatelů. Zpívat budou sopranistky Stanislava Čiháková a Dagmar Hubičková - od 19 hodin 30 minut ve františkolázeňském divadle.

Na romantickou komedii amerického režiséra Davida O. Russella „Terapie láskou" dnes lákají „Filmové noci" v plzeňském amfiteátru na Lochotíně. Začátek je v 21 hodin 15 minut.

Hudební komedii Alice Nellis „Revival" můžete ještě tento a příští týden, vždy od pondělí do čtvrtka od 18 hodin, vidět v Kině Beseda v Plzni.

Další „Putování za pohádkou" připravil Plánský biograf. Tentokrát se děti mohou těšit na americký animovaný snímek „Méďa Béďa". Do biografu v Plané s nimi zamiřte na 16. hodinu a 30. minutu.

V rámci „Sokolovského kulturního léta" vystoupí od 16 hodin na Starém náměstí v Sokolově Big Band Městského domu kultury.

Klub výtvarníků Borska ode dneška vystavuje svá díla a šperky v galerii Atrium v Mariánských Lázních. Cílem klubu s téměř patnáctiletou tradicí je podpora kulturního dění v oblasti výtvarného umění a estetického cítění dětí, mládeže i dospělých. Výstava v mariánskolázeňské galerii Atrium potrvá do 2. září.

Spustit audio

Více z pořadu