Už rok funguje projekt Plzeňský kraj – bezpečný kraj

9. červen 2011

Roční fungování projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj zhodnotili zástupci Plzeňského kraje, Policie ČR, koordinátoři i starostové měst. Plzeňský kraj projekt v minulém roce podpořil částkou 6 milionů korun a v letošním roce uvolní dalších 10 milionů.

Hlavním cílem projektu Plzeňský kraj – bezpečný kraj, který navazuje na projekt Plzeň - Bezpečné město, je další zlepšení bezpečnostní situace na území jednotlivých zapojených měst a obcí. Mezi prvními byla města Domažlice, Rokycany a Tachov. Koncem loňského roku pak přistoupila města Blovice, Kralovice, Přeštice, Stříbro, Sušice a Železná Ruda. V současné době je projekt spouštěn ve městech Horažďovice, Horní Bříza, Nepomuk, Planá, Stod a Merklín. O zapojení do projektu se jedná rovněž s městy Břasy, Dobřany, Hrádek, Manětín, Nýrsko, Radnice, Strašice.

V prvním roce fungování projektu Plzeňský kraj finančně podpořil dílčí projekty Policie ČR „Bezpečná Železná Ruda“ a „Na kole blíže občanům“, dílčí projekt „Sprayerem legálně“ v Rokycanech, vybudování městského kamerového dohledového systému ve Stříbře a v současné době je realizován dílčí projekt RealTime. Jeho cílem je pořízení přístroje umožňujícího kvantifikaci množství DNA v zajištěném vzorku, který jako dar získá Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje.

Plzeňský kraj vyšel maximálně vstříci Policii ČR. V době, kdy z evropských fondů získala dotaci na vybavení monitorovacího vozu, daroval milion korun na samotný nákup vozidla.

V rámci projektu jsou v současné době připravovány rovněž aktivity, které přesahují svým významem hranice jednotlivých měst či obcí. Jednou z nich je Bezpečí pro seniory.

autor: mkl
Spustit audio