V Chudenicích si o víkendu pro návštěvníky připravili bohatý program

28. červenec 2017

Prohlédnout si zámecké interiéry a být tam svědkem napínavého příběhu, vidět stovky panenek na jednom místě a pochutnat si na staročeských dobrotách na jarmarku. To vše, a ještě mnohem víc, je možné zažít o víkendu v Chudenicích. Město slaví anenskou pouť a kroky nejednoho návštěvníka určitě povedou i do zdejšího zámku.

Hlavní pouťový program se bude odehrávat v Chudenicích na zámku. „Připraveny máme tradičně denní oživené prohlídky. Letos se představení jmenuje Vzpomínky na budoucnost aneb tajemný příběh pro malé i velké. Tentokrát nepůjde o to, že bychom se vraceli do historie rodu Černínů nebo městečka Chudenice, ale při těchto pouťových prohlídkách se věnujeme spíše tématům pohádkovým nebo detektivním. Tyto prohlídky pro nás připravují zdejší ochotnické spolky,“ uvedl kastelán Ludvík Pouza.

Denní prohlídky budou probíhat v sobotu od 13 do 21 hodin a v neděli od 9 do 17 hodin. Kvůli velkému zájmu je však nutné si na prohlídky předem rezervovat místo.

Dalším lákadlem pro návštěvníky bude řada výstav. „Máme tu výstavu retro panenek paní Jarmily Strakové z Andělic, kde mohou vidět 1 166 panenek. Paní Straková je sbírá tři a půl roku a na zámku je celá její sbírka. Ve sklepení máme výstavu skřítků a strašidel, takže se můžou děti i bát. Dále v sobotu a neděli se uskuteční denní prodejní výstava květin, na které bude zhruba 150 druhů denivek pana Pavla Nováka,“ řekl Pouza.

Slavnosti oživí také šermířské vystoupení

Kromě oživených prohlídek bude na nádvoří zámku vystupovat i šermdivadlo Clatonia, které jezdí do Chudenic pravidelně. Jejich představení s názvem Není uher jako Uher se odehraje v sobotu ve 14 a 16 hodin. „Sobotní program zakončí rocková noc, tedy ohnivá noc v podání právě šermdivadla Clatonia. Začíná na nádvoří ve 22 hodin,“ uzavírá Ludvík Pouza.

Pouťový program bude na zámku v Chudenicích pokračovat i v neděli. Od 10 do 17 hodin bude před zámkem a na nádvoří staročeský zámecký jarmark, opět vystoupí šermdivadlo Clatonia a chybět nebudou ani denní oživené prohlídky.

autoři: en , jik
Spustit audio