V Domažlicích instalují dvě nové bezpečnostní kamery

1. listopad 2018 07:47

Problematická místa v Domažlicích ohlídají dvě nové bezpečnostní kamery, doplní tak stávající městský kamerový systém čítající 33 kamer.

„Máme tady osm monitorů, které jsou rozděleny na pole jednotlivých kamer, operátor si může přepínat a zvětšovat pohledy podle konkrétní situace,“ popsal pracoviště operátora zástupce velitele domažlické městské policie Radovan Plšek. Dodal, že 33 bezpečnostních kamer hlídá v Domažlicích nejvíce frekventovaná místa, jakými jsou křižovatky, hlavní přístupy do města, parky, školy nebo hřiště. Kromě dopravy kamery působí preventivně a výchovně na místech, kde se odkládají odpadky.

Město pořídilo dvě nové kamery a jejich umístění konzultovalo s městskou a státní policií. „Kamery budou na frekventovaných problematických místech, jedna u ubytovny v Masarykově ulici a druhá u azylového domu v Kozinově ulici,“ řekl místostarosta Domažlic Zdeněk Novák. „Před časem tady došlo i k postřelení,“ komentoval umístění kamery u azylového domu v Kozinově ulici vedoucí odboru informatiky Ivan Pavle. „Zároveň bude kamera hlídat dopravu na frekventované komunikaci směrem do Německa. Druhá kamera bude na Masarykové ulici, kde bude také hlídat frekventovanou silnici na Klatovy,“ popsal.

Vybraná firma v současné době pořizuje materiál a brzy začne s instalací, ta by měla být hotová do konce listopadu. Kamery a jejich instalace přijdou na zhruba půl milionu korun a část z obnosu pokryje dotace.

autoři: Martina Klímová , Michaela Svobodová
Spustit audio