V Klatovech zdrží řidiče dopravní omezení

Na hlavním tahu z Klatov na Horažďovice zdrží řidiče dopravní omezení. Pracuje se na dvou místech: přímo ve městě v Tyršově ulici a v Soběticích za Klatovy.

Hned několik silnic se opravuje v Klatovech, dvě rekonstrukce ale patří k těm rozsáhlejším. Doprovázejí je samozřejmě i dopravní omezení, která se promítají do plynulosti dopravy. Obě větší dopravní omezení se týkají silnice 1/22, tedy hlavního tahu na Horažďovice. Přímo ve městě se opravuje také úsek tohoto průtahu v Tyršově ulici, momentálně se tam jezdí jednosměrně od Horažďovic, v opačném směru je značená objížďka.

V srpnu bude prakticky tato ulice uzavřená celá a v jedné z etap bude uzavřený i kruhový objezd u parku. Pracuje se také na úseku téže silnice v Soběticích hned za městem. Jezdí se tam kyvadlově a dopravu řídí semafory. Ředitelství silnic a dálnic opravuje úsek od kruhového objezdu k odbočce na Luby a stejně jako v Tyršově ulici se na této akci podílí i město.

Hotovo bude na podzim

„Budujeme stezku pro pěší a cyklisty a samozřejmě tam vznikne sdružený přechod v místě autobusové zastávky a chodníky. Součástí akce je vybudování vodovodu, kanalizace a veřejného osvětlení. Celkový rozpočet je 16 milionů korun, zhruba stejnou částkou financuje Ředitelství silnic a dálnic nový povrch silnice,“ uvedl místostarosta Klatov Václav Chroust.

Termín rekonstrukce Tyršovy ulice je stanovený na 23. září, oprava silnice v Soběticích by měla být hotová do konce října. 

autoři: en , Michaela Svobodová
Spustit audio