V klatovském domu dětí a mládeže přichystali na jarní prázdniny speciální program

13. březen 2024 19:18

Získat v soutěžích ingredience a pak na ohni uvařit vlastní oběd. Taková byla náplň prvního dne jarních prázdnin v klatovském domu dětí a mládeže.

Dům dětí a mládeže v Klatovech uspořádal akci Ulov si svůj oběd

Na Klatovsku jsou v plném proudu jarní prázdniny a s nimi i příměstské tábory. Třeba dům dětí a mládeže v Klatovech připravil téměř na každý den nějakou akci. Kapacita se ale letos nenaplnila a třeba páteční výlet museli pořadatelé úplně zrušit.

Co ale děti lákalo, byla celodenní akce „Ulov si svůj oběd", při které museli účastnici získat ingredience v soutěžích a pak uvařit na ohni kotlíkový guláš. „Doma si tohle jídlo připravuji často, takže mě napadlo – proč ho nezkusit přichystat i s dětmi? Většina z nich ještě chodí na první stupeň základní školy, ale s vařením nikdo neměl problém, my dospělí jsme jen naštípali dřevo a nakrájeli některé ingredience. Pak už stačilo jen dohlížet,“ uvedl vedoucí dne a této aktivity Miroslav Melichar.

Dům dětí a mládeže v Klatovech uspořádal akci Ulov si svůj oběd

V rámci jarních prázdnin se návštěvníci klatovského DDM zúčastní ještě laser game a výletu do hvězdárny v Plzni. Plánovaná páteční cesta do písecké Sladovny na interaktivní výstavu se ovšem pro malý zájem neuskuteční. Důvodem je většinou to, že děti odjíždějí někam s rodiči.

Dům dětí a mládeže už připravuje i letní program. Chystá celkem osmnáct táborů, z toho osm příměstských.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio