V Křimicích byla otevřena Pošta Partner Plus. Pošta na Skvrňanech tak byla zachráněna

12. červenec 2023 20:47, aktualizováno

V Křimicích na okraji Plzně lidé o svoji poštu nepřišli. Nově ji ale provozuje přímo město a díky tomu mohla zůstat i pobočka ve Skvrňanech.

O zrušení 300 poboček České pošty po celé České republice rozhodlo na jaře letošního roku Ministerstvo vnitra, pod které strategický podnik spadá. V Plzni mělo původně jít o 12, respektive 13, provozoven z 26. Na plány ministerstva ale vedení města zareagovalo a pustilo se do vyjednávání.

Pošta Partner v Křimicích

Pošta v Křimicích v ulici Průkopníků původně na seznamu poboček ke zrušení nebyla. Zaniknout měla pošta ve Skvrňanech. To se ale lidem v oblasti, kde žije zhruba 13 000 obyvatel, pochopitelně nelíbilo. Politici na základě toho vyjednali, že skvrňanská pošta zůstane otevřena a v podstatě náhradou za to se křimická pobočka zařadí do programu Pošta Partner Plus a její provoz bude platit magistrát.

Pošta sídlí stále na stejné adrese, v bílém domě nalevo od hlavní silnice z Plzně do Stříbra. „Převzali jsme samotnou poštu, odkoupili její vybavení, zaplatili licenci a vznikly nám mzdové náklady na dvě zaměstnankyně,“ prozradil starosta Křimic Vít Mojžíš.

Slavnostní otevření, které proběhlo v pondělí 10. července a zúčastnil se ho mimo jiné i primátor města Plzně Roman Zarzycký, bylo spíše symbolické. Prakticky totiž pobočka nikdy nezavřela, jen plynule přešla na začátku měsíce pod správu města. Zákazníky, kteří tuto poštu plánují využívat, jistě potěší, že pod správou města byly rozšířeny úřední hodiny.

autoři: Lukáš Milota , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Nejnovější zprávy