V Mariánských Lázních obnovují stáčírnu minerálek

31. leden 2008
Tento pořad

Zkušební provoz chce do poloviny února zahájit obnovená stáčírna minerálních vod v Mariánských Lázních. Výroby značky minerální vody Excelsior a léčivé vody Rudolfův Pramen v mariánskolázeňské Anglické ulici se opět ujímá akciová společnost Marienbad Waters, která byla vyvedena z likvidace.

Pro lázeňské město je výroba minerálek prestižní záležitostí, která je zviditelňuje. Je pro ně ale i zdrojem peněz. Příjmy pro radnici plynou z ochranných známek Pramen Excelsior a Rudolfův minerální pramen a mohou se pohybovat ve výši kolem jednoho milionu korun ročně. Tato povinnost byla v uplynulém roce splněna. Zanedbatelný není ani počet pracovních míst.

Město chce přitom historický objekt dosavadní administrativy Marienbad Waters, a.s. v Anglické ulici zachovat. Proto s majoritním vlastníkem, kterým je pražská společnost SAVARIN, s. r. o., podepsalo smlouvu, že do pěti let Marienbad Waters zahájí v mariánskolázeňské městské části Úšovice výstavbu nové stáčírny. Dosavadní místo působení v Anglické ulici opustí ještě před skončením nájemní smlouvy, která je uzavřena na dobu určitou do roku 2017.

Minerální voda k lázním neodmyslitelně patří

V současné době probíhají v Anglické ulici intenzívní stavební a technologické přípravné práce pro obnovení výroby minerálek v plastu.

autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio