V nových budovách Vědecko-technologického parku najde práci 200 odborníků

5. duben 2012

Vědci a výzkumníci získali v Plzni nové prostory. Zhruba rok od poklepání na základní kámen skončila druhá etapa výstavby Vědecko-technologického parku na Borských polích.

Slavnostního otevření sedmi nových budov se na počátku týdne zúčastnili ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba, představitelé města, kraje nebo Západočeské univerzity.

Náklady na stavbu nových budov jsou zhruba 226 milionů korun. Přes 56 milionů hradí město Plzeň, zbytek pokryjí evropské a státní dotace. Cílem plzeňské radnice je přilákat do Vědecko-technologického a parku a tedy do Plzně - kvalifikované pracovníky a vědce z celé republiky i ze zahraničí. Jen v nových budovách, a to je velmi příznivá zpráva, vznikne 200 vysoce kvalifikovaných pracovních míst.

Vedení města věří, že nová výzkumná centra na Borských polích zvýší konkurenceschopnost celého regionu. A i když ještě ani v nových budovách, obrazně řečeno, neoschly omítky, město už chystá třetí a poslední etapu výstavby. Podle slov Evy Pachmannové z Útvaru koordinace evropských projektů města Plzně, mělo by jít o budovy za zhruba 100 milionů korun.

autor: lum
Spustit audio