V Plzni na Lochotíně a na Borech jsou nové psí loučky

21. prosinec 2020 13:00

Majitelé psů z Plzně mají k dispozici novou psí loučku. Oplocené místo 20 krát 30 metrů, kde je možné nechat psa volně proběhnut, najdou poblíž lochotínského bazénu. Další místo je na Borech, to je ale zatím zavřené.

Svoboda na dva metry dlouhém vodítku. I tak vypadá venčení psů ve městech uprostřed paneláků. Puštění psa z vodítka může vyjít draho, v Plzni za to hrozí pokuta až 10 tisíc korun. Existuje ale i řada míst, kde psi můžou běhat naprosto volně. Třeba na nově otevřené psí loučce uprostřed největšího plzeňského sídliště - Lochotína.

V areálu, který přišel na 200 tisíc korun, jsou lavičky, odpadkový koš a také psí pisoáry. Proč je psí loučka právě u bazénu, vysvětlila starostka lochotínské radnice Helena Řežábová: „Dlouhodobě jsem slýchala stížnosti, že tady pobíhají psi na volno, proto jsme se rozhodli vybudovat psí loučku právě tady u bazénu.“ V parku se pohybuje hodně dětí a díky oplocené louce pro psy se o ně rodiče nemusí obávat.

Na borskou loučku se zatím nesmí

V Plzni na Borech u Heyrovského ulice vybudovali také novou psí loučku, navíc plnou psích atrakcí a prolézaček. Jenže na ní zatím neroste tráva, a tak na ni psi nesmí. „Bohužel v tomto ročním období je problém s růstem trávy, kdybychom je sem pustili, tak by se ta plocha úplně zdevastovala,“ řekl místostarosta třetího městského obvodu Petr Baloun.

Další psí loučky v budoucnu vzniknou také v zadních Skvrňanech a na Lochotíně doplní vnitroblok Krašovská.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio