V Plzni přibydou radary na měření rychlosti

19. září 2018 12:31

Město Plzeň rozšiřuje úsekové měření rychlosti. Vedení města chce zvýšit bezpečnost dopravy. 

Rychlá jízda po Plzni se řidičům prodraží, město totiž postupně rozšiřuje úsekové měření rychlosti. Dosud radary dohlíží na dodržování povolené „padesátky" v Plaské ulici v Bolevci a v dohledné době přibydou i v dalších frekventovaných ulicích ve městě. „V Plaské ulici měří radary rychlost 3 roky, během prvního roku překročilo povolenou rychlost přes 4 tisíce řidičů,“ řekl Aleš Průša z odboru prevence kriminality Magistrátu města Plzně. Řidiče na měření upozorňují čáry na vozovce i dopravní značka.

Radary měří průměrnou rychlost v určitém úseku, v tomto případě mezi křižovatkami ulic Plaská - Studentská a Plaská - Okounová, celkově jde o 500 metrů dlouhý úsek. Nově je radar v Plaské ulici i směrem do centra. Pokud radar řidiče změří, předá městská policie informaci Odboru správních činností magistrátu. Radar se v tomto úseku osvědčil, podle Aleše Průši se doprava v těchto místech zklidnila. „V těchto místech vozidla překračovala i rychlost 100 kilometrů v hodině, bylo tam nebezpečí střetu s chodcem,“ řekl.

Radary mají mít na řidiče hlavně preventivní dopad a díky vybraným pokutám mohou být umístěny i další. Do konce roku se bude rychlost měřit ve Folmavské ulici u Panasonicu a na Koterovské ulici na Slovanech. Příští rok pak přibydou radary v Sukově ulici, na Karlovarské a v ulici Edvarda Beneše.

autoři: Lukáš Milota , Michaela Svobodová
Spustit audio