Vánoční pečivo z ovesných vloček
recept podle paní Mirky
Suroviny:
80 g celých nemletých ovesných vloček
80 g cukru krupice
80 g másla nebo rostlinného tuku
100 g hladké mouky
1 vejce
1 rovná kávová lžička kypřícího prášku do pečiva
cca 10 mletých jader vlašských ořechů
špetka soli
pikantní marmeláda (rybízová, višňová nebo brusinková)
pečící papír
Postup:
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a propracujeme. Vzniklé těsto necháme alespoň půl hodiny v chladu odpočinout. Potom z těsta malou lžičkou oddělujeme stejně velké hrudky těsta, které klademe na plech, vyložený pečícím papírem. Koncem vařečky uděláme do středu hrudek důlek, který naplníme marmeládou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžového zabarvení.
Doba potřebná ke změknutí : cca 10 – 14 dnů
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka