Ve Lhotě u Stříbra mají místní novou knihobudku

29. duben 2021 08:30, aktualizováno

Pracovníci stříbrské knihovny dovezli do nové knihobudky knihy pro děti i dospělé. Nyní čekají, zda se nápad uchytí, protože by byli ochotni vozit knihy i do dalších spádových obcí. Knihy jsou vystavené v přístřešku u tamního cyklocentra.

Ve venkovním prostoru na návsi Lhoty u Stříbra u rybníčku stojí nová knihobudka. Knihy jsou tam převážně pro dospělé, ale najdou se i pohádky pro děti. Místní obyvatelé se na knihobudku těšili a nápad vřele podpořili.

„Pan ředitel z Městského kulturního střediska ve Stříbře mě kontaktoval, že s paní knihovnicí vymysleli tento nápad a že jako první by ho chtěli zkusit tady ve Lhotě,“ vysvětlila vznik nápadu členka spolku Občané Lhoty u Stříbra Petra Vraná.

Knihy v budce mohou lidé měnit za jiné a ponechávat si je

Knihobudka ve Lhotě u Stříbra

Provoz knihobudky je ve Lhotě zatím zkušební. V každé knížce vystavené v knihobudce je průvodní článek o důvodu vzniku tohoto projektu. Knihy se mohou půjčovat, ponechávat nebo se mohou měnit za jinou. „Přála bych si, aby tady knihobudka zůstala, protože ten nápad se mi velice líbí,“ uzavřela Petra Vraná.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio