Ve Stříbře plánují sportovní areál s bazénem, dnes město představí studii

8. duben 2019 13:47

Město Stříbro dnes představí studii víceúčelového sportovního areálu. Ten má vzniknout na místě bývalého školního sadu. Hlavním cílem je výstavba bazénu, který by měl být stěžejní atrakcí celého areálu.

Několik desítek let čekají obyvatelé Stříbra na stavbu městského bazénu. Existuje dokonce i černobílý dokument, který ukazuje, jak lidé v 70. letech minulého století nastupují do autobusu a jedou na návštěvu plzeňského bazénu. V dokumentu mimo jiné zaznělo i to, že Stříbro se brzy bazénu jistě dočká. Od té doby uplynulo 50 let. Bazén se dokonce začal i stavět, ale po roce 1989 se projekt změnil a nakonec vznikla budova obchodní akademie s gymnáziem.

Urbanistická studie záměru nového sportovního a rekreačního areálu Stříbro

Teď ale městu svitla velká naděje. „Poptávka po bazénu od místních obyvatel je opravdu velká. Dnes budeme představovat veřejnosti studii, která řeší využití celého prostoru u Baníku, kde by měl bazén stát. Kromě bazénu jsou součástí studie i ostatní sportovní zařízení, které tam chceme umístit, i když to je zatím hudba budoucnosti. Jako první bychom chtěli uskutečnit právě krytý bazén. Pevně věřím, že se nám do konce volebního období podaří pokročit dále,“ řekl starosta Stříbra Václav Votava.

Kde na stavbu vzít?

Starosta dodal, že vše je otázka financí.  Město Stříbro bude na stavbu šetřit finance nejen z vlastního rozpočtu, ale pokusí se najít i vhodný dotační titul a na zbytek si popřípadě vezme úvěr.

Velikost bazénu bude odpovídat velikosti Stříbra, podle Václava Votavy rozhodně nepůjde o akvapark: „Chceme, aby tam byly čtyři 25 metrů dlouhé dráhy, brouzdaliště pro děti a nezbytné zázemí. Bude to bazén střídmý, ale tak aby vyhovoval plaveckým závodům i rekreačním účelům.“

Studii představí město v obřadní síni stříbrské radnice v 17 hodin a každý obyvatel se k ní může přijít vyjádřit. Návrh je k zhlédnutí i na webových stránkách města. Pokud bude studie schválená a město na stavbu sežene peníze, mohla by stavba sportovního areálu začít kolem roku 2022.

autoři: Martina Sihelská , jik
Spustit audio