Velikán popmusic Engelbert Humperdinck

12. červenec 2020

Uznání kritiky, miliónové náklady desek, show v nejdražších světových centrech, lesk, sláva a uznání. To byl a je život Engelberta Humperdincka, muže s oslnivým úsměvem a uhrančivým pohledem. Ve svých 83 letech má stále nabitý kalendář.  19. května vystoupí v pražské Lucerně.

Můžete mít nádherný hlas, můžete vypadat skvěle, můžete mít všechny předpoklady pro to stát se slavným zpěvákem. Ale to nestačí. Musíte mít také kapku štěstí.

Pro Engelberta Humperdincka mělo podobu ostříleného manažera. Udělal z něj světovou hvězdu. Do hudebního života velkého světa jej uvedl cit zkušeného manažera Gordona Millse, který se už předtím ujal Toma Jonese. Oběma připravil tak kvalitní začátek kariéry, že jim vystačil na celý život.

Engelbertu Humperdinckovi také vybral jeho pseudonym, od té doby působí jeho velmi kuriózní jméno na většinu ženské populace jako afrodiziakum, jeho vlastní jméno je totiž velmi nevýrazné - jmenuje se Arnold George Dorsey.

Prvním hitem Engelberta Humperdincka byla píseň Release Me. Touto písní vstoupil v roce 1967 do čela žebříčků, stala se skutečným začátkem jeho velké světové kariéry.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.