Vepřové výpečky
Vepřové výpečky
recept paní Mirky
Suroviny:
1 kg prorostlého vepřového boku bez kosti
200 ml bílého vína
3 bobkové listy
7 jalovčinek
sůl
200 ml bílého vína
3 bobkové listy
7 jalovčinek
sůl
Postup:
Omyté, očištěné a osušené maso nakrájíme na kostky cca 4x2 cm. Osolíme a maso vložíme do vyšší porcelánové nebo skleněné misky, proložíme bobkovými listy a jalovčinkami a zalijeme vínem. V chladu necháme přes noc proležet.
Potom maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran. Jakmile maso začne pouštět šťávu, snížíme teplotu takřka na minimum a pod poklicí, za občasného míchání, opékáme maso dozlatova.
Opečené měkké maso vyjmeme a výpek zalijeme vínem, ve kterém jsme maso marinovali. Tekutinu necháme odpařit zhruba na poloviční objem. Zbylou šťávou přelijeme upečené kousky masa.
Podáváme s chlebem.
Celková doba přípravy 50 minut
Cca 6 porcí
Potom maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran. Jakmile maso začne pouštět šťávu, snížíme teplotu takřka na minimum a pod poklicí, za občasného míchání, opékáme maso dozlatova.
Opečené měkké maso vyjmeme a výpek zalijeme vínem, ve kterém jsme maso marinovali. Tekutinu necháme odpařit zhruba na poloviční objem. Zbylou šťávou přelijeme upečené kousky masa.
Podáváme s chlebem.
Celková doba přípravy 50 minut
Cca 6 porcí
.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.