Voják nebo kominík? Ani jedno, Bohuš Matuš je výtečný zpěvák

29. červen 2021

Nazpívali ji američtí Platters, král rokenrolu Elvis Presley, bubeník Beatles Ringo Starr, Roy Orbison a mnoho dalších. Řeč je o písni s názvem Only You. U nás ji nazpíval i Karel Gott a po něm Bohuš Matuš.

Jihočeské historické město Písek na řece Otavě, které se pyšní nejstarším dochovaným mostem v České republice i moderní architekturou, se může pochlubit i historikem Augustinem Sedláčkem a básníkem Fráňou Šrámkem, ale také výtečným zpěvákem Bohušem Matušem, který se v Písku narodil 17.srpna roku 1973.

V Brně začínal v pěveckém sboru Kampanela i na tamní konzervatoři a pokračoval konzervatoří v Praze. Zatím zpíval celkem ve čtrnácti muzikálech, účinkoval v divadle Semafor, v Hudebním divadle Karlín a hostoval také ve Státní opeře Praha, s Mužským sborem zpíval po Evropě, hostoval v Kühnově sboru a k filmu Filipa Renče a Zdeňka Zelenky Rebelové nazpíval hlavní mužskou roli s písněmi Stín katedrál a Já budu chodit po špičkách. Nazpíval ústřední píseň k seriálu Rodinná pouta s hudbou Karla Svobody a v anketě Český slavík získal v roce 2003 cenu bronzového slavíka a 3. místo v anketě TýTý.

Možná nevíte, že Bohuš Matuš studoval po základní škole vojenskou školu v Liptovském Mikuláši a pak se vyučil kominíkem.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio