Whitney Houston: Greatest Love Of All

18. září 2022

Zpěvačka Whitney Houston získala během svého života celkem 415 cen. Dnes se zdá neuvěřitelné, že se její oblíbené a uznávané album s názvem Whitney Houston šplhalo na vrchol hitparády dlouhých devět měsíců.

Kde objevit budoucí pěvecké hvězdy? Kde najít hudebníky, jejichž hity bude znát celý svět? Kde se zrodilo množství interpretů, o kterých čteme a slyšíme ještě dlouho po té, co často už nejsou mezi námi a tak si právem vysloužily pojmenování legendy. U nás v české kotlině se o něco takového postaraly mládežnické pěvecké soubory, i když mezi námi je jich stále méně. Jak je to u nás se zpěvem ve škole? Jsou země, kde se o vše výše zmíněné, tedy o budoucí hvězdy, hity i legendy postarají kostelní sbory. A právě tam lze vystopovat začátky úžasné kariéry zpěvačky Whitney Houston.

Žádná zpěvačka v historii nezískala tolik ocenění jako právě ona. A právě ona v jedenácti letech zahájila svoji kariéru v baptistickém juniorském chóru. Její matka, gospelová zpěvačka, zpívala doprovodné vokály Elvisi Presleymu a Arethě Franklinové. První album nazvané prostě Whitney Houston se v r. 1985 stalo nejen nejprodávanějším, ale i nejlepším. Za svého života prodala Whitney Houston 170 milionů desek. Jednou z její nejúspěšnějších skladeb byla písnička Greatest Love Of All. Zajímavé ale je, že původně byla vydána jako B strana singlu a jako první ji nazpíval kytarista George Benson.

autor: Zdeněk Raboch | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.