Za parkování v Plzni se ode dneška opět platí

28. duben 2020 15:35

V Plzni ode dneška začíná opět platit parkovací řád. S ním je tak nutné začít dodržovat i modré zóny. Město se tak vrací k systému, jenž platil před vyhlášením nouzového stavu.

Dodržování parkovacího řádu bude Plzeň na svém území plně vymáhat od pondělí 4. května 2020, do té doby chce uplatňovat benevolentnější přístup a zaměřit se hlavně na informování řidičů. Vedení města tak občanům dává pár dnů na to, aby obnovení platnosti parkovacího řádu zaregistrovali.

„Neoprávněné stání v těchto dnech v modrých zónách chceme zatím řešit spíše domluvou, řidiči dostanou lístek s upozorněním za stěrač vozu. Dáváme tak občanům pár dnů na to, aby obnovení platnosti parkovacího řádu zaregistrovali,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule.

Město Plzeň v současnosti také připravuje návrh, kterým chce nahradit držitelům parkovacích rezidenčních karet na území města Plzně to, že po několik týdnů nemohli parkovat tam, kde jim umožňovaly modré zóny. „Najdeme způsob, jak to udělat, plánujeme, že prodloužíme platnosti karet o počet dní, kdy byl parkovací řád zneplatněn, bude to dělat zhruba šest týdnů,“ doplnil Michal Vozobule.

autoři: Karolína Sedláková , jik | zdroje: Český rozhlas Plzeň , Magistrát města Plzně
Spustit audio