Zabijačkový smažák

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Ivo Růžičky ze Švejk Restaurantu Tivoli v Plzni

Suroviny:

krkovička (1/2 dávky)
plecko nebo vepřové odřezky
vepřová játra
ledvinky
srdce
mozeček
podle chuti: cibule, nové koření, bobkový list, pepř, sůl
sádlo

Postup:

Nahrubo nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na menší kousky nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkový list a zalijeme vodou, aby bylo maso skoro zalité.

Pečeme přiklopené v troubě vyhřáté na 200° C, po dobu 45 minut. Během pečení minimálně jednou promícháme.

Přidáme na malé kousky nakrájené ledvinky, játra, srdce, zamícháme a pečeme odryté 45 minut, před dopečením přimícháme posekaný mozeček.

Doporučená příloha: chléb, brambory, bramborové knedlíky apod.

autor: Ivo Růžička

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.