Začíná oprava tramvajové trati ve Sladkovského. Pozor na omezení!

Město Plzeň začíná opravovat tramvajovou trať a vozovku ve Sladkovského ulici na Slovanech. Kromě výměny panelů a opravy silnice včetně parkovacích míst, se bude rekonstruovat i zastávka U Duhy.

Kvůli bagrům a další těžké technice se může zkomplikovat přístup do některých obchodů. Přesně to si moc dobře pamatují majitelé obchodů nebo restaurací v sousední Slovanské ulici, ta se opravovala téměř rok. Oprava tramvajové trati ve Sladkovského ulici zabere pouze měsíc. „Vymění se základní panel a do něj se usadí kolejnice. Kdyby se budovala pevná jízdní dráha, musely by se rekonstruovat všechny sítě pod kolejí, to by trvalo mnohem delší dobu,“ vysvětlil náměstek primátora pro dopravu Michal Vozobule.

Stavební práce, které začnou v noci z pátku na sobotu a potrvají zhruba do poloviny června, omezí osobní i městskou hromadnou dopravu. „Tramvaje linky 1 budou jezdit pouze na trase Bolevec – Mikulášské náměstí – Bolevec. Linka č. 2 pak pojede na trase Světovar – Skvrňany – Světovar, a to obousměrně přes Slovany s odbavováním ve všech zastávkách linky 1 na Slovanské třídě,“ řekl mluvčí PMDP René Vávro.

Bude rovněž zavedena tramvajová linka 2X na trase Světovar – U Duhy s odbavováním na všech zastávkách v tomto úseku. Po dobu akce bude zároveň posílena kapacita na trolejbusové lince 12. Řidiči osobních aut kvůli uzavírce budou muset jezdit po objízdné trase ulicemi Slovanská, Částkova a Koterovská.

Během léta se bude rekonstruovat i tramvajová trať v Solní a na Skvrňanské

Oprava Sladkovského ulice by měla skončit 13. června. Město za ní zaplatí téměř 24 milionu korun. „Během letních měsíců se pak začne opravovat i na dalších místech. Proběhne rekonstrukce trati na Skvrňanské pod autobusovým nádražím a také trochu složitější oprava tramvajové trati v trati v Solní,“ dodal Michal Vozobule. Město bude chtít zvládnout největší objem prací během letních prázdnin.

autoři: Jan Markup , Karolína Sedláková , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio