Zadělávaná kapusta. Samostatné jídlo nebo jako příloha
Recept je velmi starý a s mnoha obměnami se podle něj dá upravit i jiná zelenina. Stačí vynechat nebo změnit koření.
- 1 středně velká kapusta
- ½ l vývaru
- 1 cibule
- 70 g másla
- 50 g hladké mouky
- mletý pepř, sůl
- česnek, majoránka
Kapustu nejprve uvaříme do měkka a prochladlou nakrájíme na drobné nudličky.
Na másle zpěníme cibuli, když zrůžoví, přidáme mouku a připravíme nepříliš tmavou cibulovou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme studeným vývarem.
Ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou a okapanou kapustu a ještě chvíli povaříme.
Zadělávanou kapustu můžeme podávat jako samostatný pokrm s bramborem nebo k vařeným či pečeným masům.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka