Zázrak jednoho hitu - Mamma Leone

31. říjen 2020

Někteří zpěváci se prostě hvězd dotknou jen jednou, ale stačí jim to na celý život. Zažil to i italský zpěvák Bino, který píseň Mamma Leone oblažil svým tenorem a ta obletěla svět.

Svět populární hudby je často velmi nemilosrdný a přesto, že se o úspěch snaží talentovaní zpěváci, vyvolených může být jen pár. Ti ostatní se v lepším případě zablýsknou jen jednou a pak se ze scény ztratí úplně. Ke hvězdám italské populární hudby patřil i zpěvák nevelkého vzrůstu, který si říkal Bino.

Narodil se na Sicílii a tam také v roce 2010 ve svých 57 letech zemřel na mozkové nádory. Chtěl se stát architektem, aby mohl pokračovat v podnikání svého otce. Ale touha stát se hudebníkem byla silnější. V roce 1975 odešel vzal do Německa, původně do Schwarzwaldu, kde založil svou první kapelu, až si konečně všiml jeden hudební producent z Hamburku. Znal píseň od Drafiho Deutschera, kterou původně interpretoval Mike Mareen. V roce 1978 dostal druhou šanci Bino. A byl to zásah do černého. „Mamma Leone“ zpívaná v němčině a italštině, se prodala ve více než 20 milionech výlisků a byla měsíce na špici středoevropských žebříčků.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio