Zeleninové rizoto
podle baviče a moderátora Vladimíra Hrona
Suroviny:
divoká rýže basmati
olivový olej
cibule
česnek
sůl, pepř
papriky, lilek, cuketa
brokolice, špenát, chřest (mohou být i sušená rajčata)
parmezán
Postup:
Uvaříme rýži dle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme cibuli pokrájenou na klínky a česnek na půlky. Společně osmahneme, osolíme a opepříme.
Pak přidáme zeleninu a vše restujeme do změknutí. Nakonec přidáme uvařenou rýži a promícháme.
Podáváme posypané parmezánem.
Varianta: do rizota lze přidat kuřecí maso nebo slaninu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka